Spaces / Workplace

Tompkins WakeAuckland, New Zealand, 2022 | Stack

Send to a friend

Showing their softer side.

Background

Tompkins Wake is one of New Zealand’s leading full-service commercial law firms. Founded in 1922, the multiple award-winning mid-size firm has a team of 170, spread across its Hamilton, Auckland, Rotorua, and Tauranga offices.

 

The brief

Tompkins Wake takes a modern approach to workplace design. But when it came to refreshing its Auckland workspace, the team also wanted to retain a sense of timelessness and sophistication, inspired by the firm’s longevity, brand and culture.

 

The project

Tompkins Wake’s fitout in their new Auckland address is the second office design project between the law firm and workplace specialist Stack. Generous front of house spaces offer flexibility for hosting large events, along with informal and casual meetings. The workspaces are designed to optimise efficiency and productivity, while providing plenty of flexibility to accommodate future growth.

 

The furniture

UFL worked closely with interior designers Stack on the fitout, supplying original European furniture, which brought creativity and comfort to the Tompkins Wake reception area. Furniture supplied included Sancal Remnant armchairs – designed to evoke the material carved away during creation of its design twin, the Core Lounge Chair.

Stack embraced the curvaceous, modular possibilities of the LaCividina Couchette sofa. With 38 combinable elements, this seating is more than a sofa, it’s a talking point, a sinuous art installation, and provides a fresh creative twist that elevates the reception area.

 

The result

The project was a refreshing one – a departure from the expected colours, samey pieces and cookie cutter layouts that could have been the result of this fitout. Had it not been for a for Stack’s sense of adventure and Tompkins Wake’s passion for being a workplace that inspires staff and welcomes clients.

We excited to supply these unique and artistic pieces to Tompkins Wake – well done to Stack for this show stopping reception and workspace.

Designers: Stack | Photography: Mark Scowen

Send to a friend